Start
Omhoog
Synchronicity web
Nieuw op dit web
Agenda
Synchroniciteit
Synchro in org
Afdeling HSP
One Session Coaching
Lezingen
Informatie

Symposium

 

 

Synchroniciteit en de ontwikkeling van de Ziel

De Wet van Tijd op ons pad richting 2012

 

met Dr. José Argüelles

Ontdekker van de Wet van Tijd,

auteur van "De Maya Factor" (1987) en "Tijd & de Technosfeer" (2005)

 

en in het voorprogramma:

Peter Toonen en Stef van Assema

 

Zaterdag 20 augustus 2005 - 14.00 tot 18.00 uur

 

Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Julianazaal

 

Reacties op het symposium

 

***

Nieuwsflits

 

José Argüelles laat ons zien dat er een fundamenteel onderscheid bestaat tussen de natuurlijke, kosmische tijd en de kunstmatige, mechanische tijd van de huidige gregoriaanse kalender. Onze manier van omgaan met de tijd beïnvloedt ons denken en levert een technologische wereld op met als belangrijkste kenmerk zelf-destructie.

Enkele duizenden jaren geleden leefden de mensen nog volgens de 28-daagse cyclus van de natuurlijke tijd. Een cyclus van 13 Manen. Als we de aarde en het leven daarop in stand willen houden, zullen we opnieuw zo'n 13-Manenkalender moeten invoeren.

Alleen dan zal de mensheid in staat zijn òm te gaan met de transformerende veranderingen die tot aan 2012 zullen plaatsvinden. Door een werkelijke transformatie in onszelf kunnen we een catastrofe voorkomen. We leren dan om van binnenuit de overgang te maken van een mechanische wereld naar een wereld die gebouwd is op een natuurlijke harmonie.

 

Dit symposium is een uitnodiging:

 

Hoe kunnen we de grenzen oplossen

tussen onszelf, elkaar en de natuur?

 

Hoe kunnen we de Aarde als ons thuis ervaren, waarbij er geen verschil meer is tussen mens

en omgeving. Welke functie hebben wij mensen hierin voor de Aarde? Is het mogelijk om te

zien dat juist mensen het bewustzijn dragen om de synchrone orde te onderkennen?

En hoe kunnen we hier dan vorm aan geven?

 

 

Programma:

 

13:20 Ontvangst met koffie en thee

 

Voorprogramma

 

14:00 Voorwoord door Felix Brabander – Platform Synchroniciteit

 

14:05 Inleiding: Essentiële verandering:

Van lineaire tijd naar natuurlijke tijd; tijd om jezelf te leren kennen

door Peter Toonen

 

14:45 Pauze

 

Hoofdprogramma

 

15:15 Een ceremoniële aankondiging van Valum Votan – wie is hij en

wat is zijn boodschap

door Stef van Assema – PAN

 

Key-note speaker Dr. José Argüelles – Valum Votan

 

15:30 Prophetic Synchronicity Lecture - Part 1

2012 and the coming of cosmic consciousness
From linear thinking to synchronistic thinking

 

16:30 Pauze

 

16:55 Prophetic Synchronicity Lecture - Part 2

2012 and the coming of cosmic consciousness
From linear thinking to synchronistic thinking

 

Nawoord

 

17:55 Nawoord door Felix Brabander

18:00 Afronding

 

*De inleidingen van Peter Toonen en Stef van Assema zijn in het Nederlands.

  De presentatie van Dr. José Argüelles is in het Engels.

  Er is niet voorzien in een simultane vertaling.

 

 

 

De sprekers

 

Dr. José Argüelles Ph.D.

José Argüelles, misschien het meest bekend om zijn rol in het initiëren van de wereldberoemde Harmonic Convergence global peace meditation van 16-17 augustus 1987, was ook een van de bedenkers van het Earth Day concept en is erkend als de "vader van het jaarlijkse Whole Earth Festival, dat nu voor de 33e keer wordt gehouden in Davis, Californië.

Met een PH.D. in kunstgeschiedenis en esthetiek van de Universiteit van Chicago (1969) kent de carrière van José Argüelles als educator professoraten aan de Princeton University, de University of California Davis, het Evergreen State College, het Olympia Washington, het Naropa Institute, de San Francisco State University, de University of Colorado en de Union Graduate School.

Hij is een kunstenaar alsook een auteur. Talloze boeken schreef hij waaronder de internationale bestsellers, De Maya Factor, Earth Ascending, Surfers of the Zuvuya, The Arcturus Probe en de recent gepubliceerde Tijd & de Technosfeer: De Wet van de Tijd en de 13-manenkalender.

Als spirituele zoeker bestudeerde José Argüelles het Tibetaans Boeddhisme gedurende vele jaren onder leiding van de bekende meditatiemeester, Chogyam Trungpa Rinpoche, maar voelt dat het belangrijk is om uit te breken uit de schaal van alle georganiseerde religie en brengt tot stand wat hij noemt een "terugkeer naar UR – de Universele Religie".

Het is echter zijn baanbrekende research van het Maya-kalendersysteem dat het meest hartstochtelijk zijn energie en aandacht heeft gekregen.

 

 

Peter Toonen

Peter Toonen (1958) heeft sinds 1985 een praktijk in personal coaching, aura-reading-en healing. Hij geeft lezingen, workshops en trainingen over teambuilding, intuïtieve ontwikkeling, aarde-healing en de werking van de kalenders van de natuurlijke tijd. Daarnaast verschijnen van hem al meer dan twintig jaar publicaties en columns over deze en andere onderwerpen in diverse bladen. Eind 1997 verscheen van hem het boek Wat wisten de Maya's?. Met Pasen 2002 verscheen De Natuurlijke Tijd. Een derde boek zal deze herfst verschijnen: 2012, Het Einde van de Gestolen Tijd. In 2003 won hij de Frontier Award, een lezersprijs voor zijn grensverleggende werk op het gebied van wetenschap en spiritualiteit. Voor meer info: www.natuurlijketijd.nl

 

Stef van Assema

Stef van Assema (1973), Blauwe Solaire Aap is sinds 1996 verbonden aan PAN en zet zich sinds die tijd in voor verbreiding van de boodschap van de Dertien Manen van Vrede. Stef heeft meerdere malen direct onderricht genoten van Valum Votan en Bolon Ik zelf. Ook was hij aanwezig bij het 7 weekse Aard Magiër seminar in Chili. Samen met andere leden van PAN UR heeft hij hieruit een 7 daagse seminar uit gedestilleerd die in binnen en buitenland zijn georganiseerd. Ook is hij initiatief nemer van de Vision Counsels van PAN in de Lage Landen en Europa. Verder zet hij zich met de leden van PAN UR in voor het vertalen van de informatie van de Wet van Tijd naar het Nederlands.

Voor meer info www.panur.nl

 

Datum, tijd en plaats

Zaterdagmiddag 20 augustus 2005 - 14.00 tot 18.00 uur

Ontvangst met koffie en thee vanaf 13.20 uur.

Jaarbeurs Utrecht, Julianazaal, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Voor routebeschrijving klik hier

Zie ook: www.jaarbeursutrecht.nl

 

Wat u uit dit symposium haalt

Veel mensen zijn gewend om bij de beschrijving van een symposium te lezen wat je eruit haalt. Er zijn echter sprekers bij wie je je dat niet meer afvraagt. Dr. José Argüelles is zo’n spreker. Door zijn diepgaande kennis van onder meer de Maya-kosmologie, de Natuurlijke Tijd en de vanzelfsprekendheid waarmee hij zijn wereldvisie leeft, heeft hij het vermogen om de mensen rechtstreeks te raken. Een juiste verstaander voelt de intentie en de magie die achter en door zijn woorden spreekt. Voor de mensen die geïnspireerd zijn geraakt door zijn boeken of op een andere manier van hem gehoord hebben, zal 20 augustus een dag zijn om de (juist voor onze huidige wereld) zeer relevantie visie die hij brengt op een directe manier te ervaren. Een ervaring die je helpt meer inzicht te krijgen hoe deze visie praktisch te vertalen naar een harmonische en creatieve manier van leven.

 

 

 

Platform Synchroniciteit

Berlagelaan 73, 1222 JP Hilversum

Tel: 035-6858066

Gsm: 06-55384200

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over de Wet van Tijd,

de Maya-kosmologie voor deze tijd,

en de 13-Manen-kalender:

www.tortuga.com
www.lawoftime.org
www.panur.nl
www.PAN-Holland.nl
www.natuurlijketijd.nl