Start
Omhoog
Synchronicity web
Nieuw op dit web
Agenda
Synchroniciteit
Synchro in org
Afdeling HSP
One Session Coaching
Lezingen
Informatie

Platform Synchroniciteit

transformation: art is in the heart

 

Klik hier voor het radio Amsterdam FM interview over dit symposium

Klik hier voor de foto's

 

Informatie

Sensitiviteit: verbinding met je innerlijke wijsheid

De natuurlijke weg naar synchroniciteit

met

Ton van der Kroon, Roelien de Lange, Marieke de Vrij,

Diana Koornstra, Klara Adalena.

 

Zaterdag 8 april 2006  van 13.30 tot 21.00 uur

Ontvangst vanaf 12.45 uur

RAI - Amsterdam

 

 

Inleiding

Programma

De sprekers

Waarom u juist bij dit symposium wilt zijn

Datum, tijd en plaats

 

Klik hier voor de foto's

 

 

 

Inleiding:

 

Herkent u een of meerdere van de volgende zaken:

  • Hoe verbind ik me met waartoe ik hier op aarde ben?

  • Hoe kan ik op mijn werk of thuis beter omgaan met mijn sensitiviteit?

  • Hoe kan ik me beter afstemmen op mijn intuïtie?

  • Is synchroniciteit ook in mijn leven denkbaar?

  • Ik weet dat ik wel ‘n passie heb, maar ben die kwijt, hoe kom ik daar weer bij?

  • Hoe kan ik meer stilte ervaren in een wereld die zo vol geluid zit?

  • Is meer nu minder of…minder nu meer?

…dan is dit de dag die u beslist niet wilt missen !

 

Vanuit diverse invalshoeken en ervaringen zullen de sprekers u deze dag toegang geven tot bovenstaande elementen. U krijgt niet alleen handvatten voor u zelf, maar ontmoet ook andere mensen die eenzelfde interesse hebben. Het is een dag bedoeld voor mensen die meer willen met stilte, eenvoud en sensitiviteit in hun leven en werk als bijvoorbeeld coach, trainer, adviseur, leidinggevende of zelfstandige. En verder natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is in synchroniciteit en sensitiviteit.

 

Het is een dag voor jezelf om bij te tanken of inspiratie te halen en brengen. In de pauzes is er ruim gelegenheid om te netwerken of een van de standjes met boeken en ander interessant materiaal op dit gebied te bekijken. Na afloop zullen de sprekers beschikbaar zijn voor uw eventuele vragen.

 

Tip: kom samen met een vriend, kennis, buur of geïnteresseerde collega naar deze dag.

Zo kunt u ook naderhand samen nog verder napraten en ervaringen delen, waardoor de dag een grotere en nog diepere inwerking op u en uw leven kan hebben.

 

Programma

 

12:45  Registratie en ontvangst met koffie en thee

13.30  Opening door Felix Brabander

13:35  Ton van der Kroon

(Hoog)sensitiviteit als kwaliteit

14:15  Roelien de Lange

Oerverbinding, tijdloze tijd, synchroniciteit

15:15  Pauze met koffie en thee

16:00  Marieke de Vrij

(Hoog)sensitiviteit als een bijzondere kans

17:30  Pauze en lopend buffet

18:30  Diana Koornstra

Vertraging in de tijd

19:30  Klara Adalena

De Weg van de Priesteres - de verbinding met het grotere geheel

20:30  Gelegenheid tot stellen van vragen

20:50  Afronding door Felix Brabander

21:00  Napraten en netwerken tijdens de Borrel (optioneel)

22.00  Afsluiting

 

De sprekers

 

Ton van der Kroon

 

(Hoog)sensitiviteit als kwaliteit

Heel vaak wordt (hoog)sensitiviteit opgevat als probleem, of als lastige eigenschap.

In zijn lezing laat Ton van der Kroon ons zien hoe hij (hoog)sensitiviteit als kwaliteit 'inzet' tijdens zijn workshops en conferenties in Palestina. Verschillende mensen met hoogsensitieve gaven staan hem bij in zijn werk in dit conflictueuze land. In de afgelopen drie jaar heeft hij in Gaza en Hebron met acteurs gewerkt en in Jericho met trainers, consultants en healers: ‘als ik werk met een groep deelnemers werk ik niet alleen met de persoonlijke verhalen en problemen van de deelnemers, maar ook met het energetisch veld van een gebied of land’. Zodra je je openstelt voor dit energetische veld, begint het te 'werken': er ontstaan allerlei synchrone voorvallen. Een lezing waardoor je al meteen op het puntje van je stoel zit…

 

Achtergrond:

Ton van der Kroon (1965) is schrijver, trainer en medium en heeft zich de afgelopen 15 jaar verdiept in de wortels van het Esoterisch Christendom. Hij publiceert regelmatig in bladen als Bres, Onkruid en Happinez. Binnenkort komt zijn derde boek uit: 'De zevende Poort', zeven reisverhalen naar heilige plekken op aarde. Voor meer informatie over zijn werk kunt u kijken op www.tonvanderkroon.nl

 

 

Roelien de Lange

 

Oerverbinding, tijdloze tijd en synchroniciteit

‘Natuurvolken vinden het nog normaal: midden in het ritueel verschijnt er een kring om de zon, 200 mensen kijken omhoog en voelen genade. Ook in Nederland gebeurde dit tijdens een festival in Vierhouten.De oerverbinding met al wat leeft maakt intens gelukkig’ aldus Roelien. Het is alsof de tijd even stilstaat.

Hoe meer wij leven vanuit ’n natuurlijk bewustzijn, hoe meer wij door de thermiek van het moment gedragen worden. Dan valt alles samen. Als geen ander is Roelien in staat ons een andere beleving van het fenomeen tijd te geven, ons uit ‘t denken te halen. Door je eigen ritme of tempo te verlagen kunnen zaken je meer gaan toe-vallen, sta je open voor synchroniciteit.

Om dit zelf te kunnen ervaren neemt ze ons mee in een trance-reis naar een staat van tijdloosheid: onze bron van stilte. Helaas zijn we hiervan vaak verwijderd geraakt, maar als je het goed bekijkt, is die altijd bij ons. In de trance reis ben je opnieuw in staat hiermee verbinding te maken.

 

Achtergrond:

Roelien de Lange (1949) is schrijfster, kunstenares en sjamaans docente. Zij kreeg bekendheid door haar werk met de Elfenbank, Findhorn en de School voor Sjamanisme. Als dromen therapeute en als pionier op het gebied van sjamanisme, werkte zij 20 jaar met wijze Indianen en legde contacten met Maori's van Nieuw-Zeeland en Kahuna's van Hawaï. Zij is tevens schrijfster van diverse boeken op dit terrein. Zie ook www.roeliendelange.nl

 

 

Marieke de Vrij

 

(Hoog)sensitiviteit als een bijzondere kans

Marieke is een vrouw met hoogsensitieve gaven op divers terrein. Met haar lezing stelt zij ons in staat ons dieper te verbinden met onszelf en het concrete aardse bestaan van alledag, variërend van eten, slapen en werken tot ontspannen. Als je leert om (hoog)sensitiviteit te aanvaarden in plaats van het als een ‘onrecht’ te beschouwen, krijg je toegang tot ervaringen op het gebied van synchroniciteit. Het begint met volledige acceptatie van wie je nu bent. Stop met strijden en jezelf verdedigen. Als je in staat bent jezelf terug te houden, niet direct primair te reageren en zodoende meer waar te nemen, krijg je contact met je eigen wijsheid.

 

Achtergrond:

Marieke de Vrij (1953) is door middel van haar vermogens, die zij al sinds haar jeugd ervaart, in staat het collectief bewustzijn en de potentie die hierin ligt veelzijdig aan te voelen. De kennis die op diverse terreinen vrijkomt, wil zij benutten ten gunste van velen. Dit doet zij als spiritueel maatschappelijk raadsvrouwe, onder meer door het geven van lezingen en andere activiteiten. Van haar werkzaamheden zijn diverse publicaties gemaakt. Zie ook de websites www.devrijemare.org of www.mariekedevrij.org

 

 

Diana Koornstra

 

 

Vertraging in de tijd

Ooit, toen wij nog op de Hele Speciale Planeet woonden, leefden we gelukkig. Er was geen strijd, geen stress, geen ongelukkig zijn. Er was alleen maar liefde, warmte en gelukzaligheid. Wat is er gebeurd? Waarom zijn we hier op aarde?

Op deze en meer vragen zal Diana in haar lezing ingaan. Een van de openingen hiervoor is kalm blijven en proberen te vertragen in de tijd. ‘Plaats jezelf niet buiten de rest, maar sta je er middenin’. Door middel van inzichten, oefeningen en voorbeelden zal ze dit toelichten en verhelderen.

 

Achtergrond:

Diana Koornstra (1963) heeft sinds 1990 haar gezondheidspraktijk. Zij begeleidt volwassenen en kinderen, met emotionele en/of lichamelijke problemen. Daarnaast geeft ze ook cursussen en workshops en schrijft ze regelmatig artikelen, o.a. in Spiegelbeeld, Margriet en Jeugd in School en Wereld en columns in Educare (ook te lezen op haar website www.dianakoornstra.nl ) en ook het boekje Bach Bloesem Remedies voor kinderen (ISBN 90-803383-3-8) is van haar hand.

 

 

Klara Adalena

 

De Weg van de Priesteres: je unieke vermogens tot bloei laten komen in dienst van het grote geheel

Waar vind je steun als hoogsensitief persoon om jouw extra vermogens tot bloei te laten komen? Wat is de bedoeling van deze extra vermogens, hoe maak je ze dienstbaar aan het grote geheel? Waar vind je voorbeelden?

Centraal in haar leven staat dat ze haar diepste waarheden en verlangens serieus neemt. ’ Hierdoor open je je voor een hogere wijsheid die zich via synchroniciteit kenbaar maakt’.

Haar pad liep o.a. via de vrouwen in oude tijden die, dankzij deze extra vermogens, een belangrijke rol in de gemeenschap hadden: de heksen en priesteressen. Ze zal vertellen hoe die vrouwen opgeleid werden, de wijsheid die ze samen ontwikkeld hebben, en waar ze hun kracht vandaan haalden om vol te houden als ze niet begrepen werden. Werken met synchroniciteit was een van de hoekstenen van hun werk. Je zult merken dat de wijsheid van toen ook vandaag de dag nog actueel is voor hoog sensitieven, voor vrouwen en voor mannen. Ze vertelt over haar eigen weg en we gaan een trance reis doen met drum, op zoek naar informatie hoe jij jouw vermogens in kunt zetten.

 

Achtergrond:

Klara Adalena (1957) is Priesteres, heks, psychotherapeute en natuurkundige en oprichtster van Wilde Wijze Vrouw. Zij geeft al ruim tien jaar spirituele workshops en is auteur van Leven in Geluk, de Inwijdingsweg uit de oude Godinnenculturen. Klara heeft een driejarige Priesteres Opleiding waar zij mensen begeleid om hun unieke gaven tot bloei te laten komen in dienst van het grote geheel.

Zie ook www.wildewijzevrouw.nl .

 

 

Waarom u juist bij dit symposium wilt zijn?

 

Nog niet eerder zijn deze 5 bijzondere en in ieder opzicht unieke mensen bij elkaar gekomen, in één symposium waarin sensitiviteit en synchroniciteit centraal staan, om zo’n krachtig geheel neer te zetten.

Je krijgt deze dag de gelegenheid om uit de praktijk verhalen te horen, andere gelijkgestemden te ontmoeten, te ervaren hoe het is om met (hoog)gevoeligheid te leven en vanuit een ander perspectief je eigen en andermans functioneren te bezien.

Door de toch zeer verschillende achtergronden en belevingen van deze ervaringsdeskundigen krijg je de gelegenheid om bij jou passende en wellicht nu ontbrekende stukjes te ont-dekken.

Ervaar tenslotte zelf hoe synchroniciteit dan als natuurlijk gevolg ontstaat. Kortom, dit wilt u niet missen.

 

Datum, tijd en plaats

Zaterdagmiddag en -avond 8 april 2006 – 13.30 tot 21.00 uur

De RAI, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam

Parkfoyer, ruime zaal met veel licht en uitzicht op de binnenvijver van de RAI.

Er is een uitstekende mogelijkheid om buiten aangenaam rond te wandelen rondom het water.

 

Uw investering?

Uw investering voor deelname aan dit unieke symposium bedraagt 110 euro.

In deze prijs is inbegrepen: koffie/thee bij de ontvangst en ‘n lopend buffet ’s-avonds.

Borrel na 21.00 uur is optioneel en op eigen kosten.

 

 

 

 

Platform Synchroniciteit

Berlagelaan 73

1222 JP Hilversum

Tel: 035-6858066