Start
Omhoog
Synchronicity web
Nieuw op dit web
Agenda
Synchroniciteit
Synchro in org
Afdeling HSP
One Session Coaching
Lezingen
Informatie

Beste lezer,

 

Dit voorjaar (!) had ik een ervaring waarbij ik dacht “als ik dit wil kunnen blijven volgen en echt doorgronden dan moet ik uit mijn hoofd”. Ik kan je zeggen, die ervaring en deze ‘noodgedwongen beslissing’ is het beste wat mij ooit is overkomen.

Hoe vaak heb je wel eens geroepen dat iets (of wellicht iemand) het beste is wat jou ooit is overkomen? Herken je een dergelijke ervaring? Je wordt wellicht geraakt tot in je tenen, je hoofd is er niet meer bij, maar je voelt “hier gebeurt iets bijzonders en het is niet te bevatten”. Wat zijn de gevolgen? Alles komt in een stroomversnelling, anderen zitten je aan te gapen alsof ze door een glazen plaat naar een magisch toneelstuk kijken, ergens in je lijf is er een deur opengegaan en er gebeuren daarna nog meer wonderlijke dingen: bijzondere ‘synchroniciteiten’, al of niet in contact met de natuur. Mijn conclusie: blijkbaar moeten we eerst iets loslaten voordat het wiel van de synchroniciteit in beweging komt.

 

 

Heb je ooit stilgestaan bij de creativiteit van de natuur? Wat een diversiteit en wat een kleuren! Alhoewel het nu intussen weer 5 maanden geleden is dat ik in het ornithologisch paradijs zat dat Gambia heet, staan de beelden van vele felgekleurde vogels nog duidelijk op mijn netvlies. In Gambia hebben ze er meer dan 500 verschillende soorten.

 

Meer over Gambia in het artikel over mijn eerste dag in West-Afrika.

 

Hoe komen we nu bij onze eigen creativiteit? is een vraag die veel mensen hoofdbrekens kost. Terwijl die in de natuur voor het oprapen ligt. Zou het niet zo kunnen zijn dat als wij die deur naar binnen vinden dat we creatiever zijn en worden dan we ooit van onszelf hadden gedacht? Ik ontmoet best veel mensen die van zichzelf vinden dat ze niet creatief zijn. Bullshxt, denk ik dan bij mezelf. Je hebt het gewoon te druk. Kijk, het leven gaat niet over druk zijn, het leven gaat over creatief zijn. Kijk maar naar de natuur. Als je de tijd kan nemen om te ontspannen, zodat er nieuwe inspiratie naar binnen kan stromen, dan gebeurt er al meer dan waar je op gehoopt had. Er zit echter een ‘kleine’ adder onder het gras, en dat is valse hoop: “het komt wel goed”. Nou, echt niet.

 

Heb je “het drama van het begaafde kind ooit gelezen??” Nou ja ach, wat heet drama. We zijn allemaal wel eens niet gezien in wie we werkelijk zijn, en daar kunnen we een beetje vervelend van worden en afwachtend. Maar het echte drama is dat wij zelf de eerste stap moeten zetten, anders kan je blijven wachten totdat je een ons weegt, maar dan gebeurt er NIETS. Met andere woorden: leven in het hier en nu is maar de helft van het verhaal. En, als je echt creatief wordt, dan krijg je het pas echt druk, maar dat voelt dan niet meer zo .....

 

 

Wil je hier heel concreet en geïnspireerd mee aan de slag?

Welnu, dan is hier het vervolg op de succesvolle workshop Living Synchronicity van vorig jaar. Er is nu een 1-daagse en een 2-daagse workshop, beiden gebaseerd op het veld van niet-weten, the Secret Space, de vier elementen en .. het synchroniciteitswiel dat steeds meer van haar geheimen prijsgeeft.

Je vindt er alle diepgang en verdieping in die je je maar kan wensen om te leven in the flow, creatief en vanuit synchroniciteit:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze 1-daagse workshop is een verdere uitwerking van de succesvolle workshops Living Synchronicity van vorig jaar. Nieuwe ervaringen zijn erin verwerkt. Het synchroniciteitswiel is verder verbeterd. De workshop gaat dieper in op het principe dat je je kracht alleen kan ontwikkelen wanneer je jezelf kan uitnodigen om je blokkades te omarmen. Creating the Secret Space staat voor het opruimen van de ballast waardoor je ruimte schept voor meer synchroniciteit in je leven. Je gaat ervaren wat het is om je te openen voor de flow en je krijgt krachtige handvatten die op jou zijn afgestemd om in de flow te blijven.

Een ontroerende workshop die je diep raakt!

 

Meer weten? Aanmelden ?  Klik hier! 

 

 

 

Wat deze 2-daagse workshop onder meer duidelijk maakt is dat “Leven in het hier en nu” op zich je niets oplevert, behalve heel veel rust, waar je verder niets mee kan. Dat is de reden dat je daar ook steeds uit wil. Als je al jaren bezig bent met bewustwording dan ontdek je hoe bewust je je bent geworden van je beperkingen en hoe weinig contact je hebt met je werkelijke verlangens en kracht om deze waar te maken. Het gaat erom dat je beseft wat er in het moment na-nu kan gaan gebeuren. Dit noem ik de Creatieve Kracht van het Na-Nu.In the After-Now gebeurt dat wat je in het hier en nu hebt uitgesproken, op voorwaarde dat je intentie zuiver is. Hoe je dit kan toepassen daar gaan we in deze 2-daagse workshop uitgebreid op in, ondersteund door een nog uitgebreider synchroniciteitswiel met bijbehorende nieuwe oefeningen. Een uitgesproken powerworkshop!

Meer weten? Aanmelden ?  Klik hier!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Veel plezier met alles en graag tot in juni.

 

Met vriendelijke groet,

 

Felix Brabander

 

Amsterdam, 30 april 2008