Start
Omhoog
Synchronicity web
Nieuw op dit web
Agenda
Synchroniciteit
Synchro in org
Afdeling HSP
One Session Coaching
Lezingen
Informatie

Meer over het boek Synchroniciteit van J. Jaworski

Het boek gaat, kort gezegd, over innerlijk leiderschap, hartstochtelijke betrokkenheid bij iets dat groter is dan alleen het eigen belang en de synchroniciteit (betekenisvolle toeval) die dat oplevert.

De tekst op de achterflap van het boek:

"Synchroniciteit is niet alleen een inspirerend, maar ook een praktisch boek. Het stimuleert de ontwikkeling van die capaciteiten die nodig zijn om individueel en collectief - op persoonlijk, maatschappelijk en zakelijk gebied - onze toekomst zelf vorm te geven, in plaats van voortdurend te reageren op gebeurtenissen van buitenaf.

Jaworski vertelt een hoogst persoonlijk verhaal. Hij laat aan de hand van zijn eigen ervaringen zien dat door een fundamentele verandering van focus een geheel nieuwe manier van leidinggeven kan ontstaan. Een vorm van leiderschap die niet gericht is op het verwerven van persoonlijke macht, roem en status, maar die het geheel dient - omdat dát alleen echt werkt.

Joseph Jaworski begon zijn carričre als advocaat bij Bracewell & Patterson in Houston, Texas. Hij richtte in 1980 het American Leadership Forum op en was sindsdien werkzaam bij de Royal Dutch/Shell Group in Londen, waar hij een innovatief programma ontwikkelde voor strategisch management in de 21e eeuw. Sinds 1994 is hij lid van de Raad van Bestuur van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) Center for Organizational Learning."

Synchroniciteit, J. Jaworski (isbn: 9060384628) te bestellen via bol.com

Samenvatting van het boek

.