Start
Omhoog
Synchronicity web
Nieuw op dit web
Agenda
Synchroniciteit
Synchro in org
Afdeling HSP
One Session Coaching
Informatie

 

Het Platform Synchroniciteit organiseert:

Een avond met Ton van der Kroon

 

Maria Magdalena

Mystiek en synchroniciteit als bron voor deze tijd

 

30 juni 2006

Eggert-zaal

Nieuwe Kerk - Amsterdam

 

Klik hier voor de foto's

 

 

De inhoud van de avond:

 

Synchroniciteit legt de verbinding met het 'collectief onbewuste'. Het is een bron van zingeving en verbondenheid. En vaak, zolang je nog worstelt met het principe, is het ook een bron van confronterende praktische lessen. Echter, wanneer je jezelf eenmaal aan het synchronistische principe kunt overgeven wordt het een kompas om op te vertrouwen.
 

Hoe kunnen we condities scheppen waarin we meer open kunnen staan voor synchroniciteit?
Waardoor we de veranderingen in ons leven beter aankunnen, een beter contact krijgen met 'onze bestemming', meer balans in onszelf ervaren en een brug slaan tussen de verschillende facetten van onze persoonlijkheid...

 

Ton van der Kroon zal op deze avond diep ingaan op deze 'balans'.

 

Ton: "We leven in een tijd van grote veranderingen. Relaties, sexualiteit, werk, leiderschap, milieu, wereldpolitiek; alles lijkt zich in een draaikolk van versnelling en transformatie te bevinden. In een tijd als deze lijkt het vrouwelijke aspect een steeds belangrijkere rol te spelen; niet de lineaire, doelgerichte manier van ontwikkelen, maar de meer organische, creatieve en intuitieve weg leidt tot succes.
Vanuit de geschiedenis komt een vrouw die symbool stond voor het vrouwelijke opeens in de schijnwerpers: Maria Magdalena. Niet de prostituee zoals de kerk haar heeft afgeschilderd, maar een hoge ingewijde in de esoterische traditie van de Essenen."


Ton van der Kroon deed 8 jaar onderzoek naar haar rol in de geschiedenis en liet zich door haar en het vrouwelijke aspect╣ inspireren. Hij schreef het Boek der liefde╣, een roman over het verborgen evangelie van Maria Magdalena (verschijnt in het najaar bij uitgeverij Frontier) en De Zevende Poort╣, een persoonlijk en intrigerend verslag over zijn zoektocht naar het vrouwelijke gezicht naar God. (uitgave Petiet, verschijnt in september) Daarnaast organiseert hij komende zomer voor de zevende keer het Maria Magdalena Festival in zuid Frankrijk.
Ton werkt als medium en geeft al sinds 16 jaar mannenworkshops, de laatste drie jaar o.a. in de Gazastrook. Hij werd bekend door zijn boek De Terugkeer van de Koning, het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap,╣ waar er in Nederland, Belgie en Duitsland meer dan 25.000 exemplaren van zijn verkocht.

Op deze avond zal Ton een direct verband leggen tussen de esoterische traditie, de Graal, de geschiedenis van de Katharen in zuid Frankrijk en de uitdagingen waar we voor staan in ons eigen leven; wat betekent dit voor ons als man of vrouw? Wat betekent het voor onze relaties en sexualiteit? Wat betekent het voor onze verantwoordelijkheid tov onze kinderen, de natuur en de grote veranderingen waar we wereldwijd voor staan?
Laat u verrassen en kom naar een boeiende avond, die u niet snel zult vergeten.

Het is mogelijk vragen te stellen en persoonlijke thema╣s voor te leggen.
 

***

lokatie: De Nieuwe Kerk - Amsterdam
toegang: vanaf 19.00u
Voorinschrijving op de boeken is mogelijk
start programma: 20.00u
einde programma: 22.30u
 

***


Voor meer informatie over het Maria Magdalena Festival in Zuid Frankrijk kunt u terecht op http://www.mariamagdalenafestival.nl of via Heart Events

Voor informatie over Platform Synchroniciteit kunt u terecht op:
http://www.synchroniciteit.nl/platform.htm