Start
Omhoog
Synchronicity web
Nieuw op dit web
Agenda
Synchroniciteit
Synchro in org
Afdeling HSP
One Session Coaching
Lezingen
Informatie

HSP-Nieuwsflits van 15 januari 2006

 

******

 

Beste HSP,

 

In deze nieuwsflits de volgende onderwerpen:

 

1. Het Magische Gesprek dinsdag 31 januari 2006, 19.30 – 22.30 uur, Amsterdam

Hoe snel leven we en hoeveel tijd hebben we nog voor het Magische Gesprek? In de vele wijd verbreide trainingen in ‘gesprekstechniek’ en ‘het debat’ oefenen mensen hun overtuigingskracht en scherpen ze hun gespreksvaardigheden aan. Hoe zou het echter zijn om onze ‘dialoog’ te verrijken met een kwaliteit van "zijn"? Waarin de kracht van stilte een bron van mogelijkheid is. Welk effect zou dit hebben op onze uitstraling naar buiten en op het contact met ‘de stroom’? Het Magische Gesprek gaat over versterking van je relaties en je netwerk via 7 avonden, 7 thema’s en de Zeven Principes van Resonerende Conversaties.

Een uitnodiging voor HSP's čn niet-HSP's, om elkaar te versterken.
Zie de informatie over Het Magische Gesprek en ga naar
www.rainbowconnection.nl/agenda.htm

 

2. Symposium zaterdag 8 april 2006, 13.30 – 21.00 uur, Utrecht - Jaarbeurs

"Praktisch leven met (hoog)gevoeligheid" – Hoe sensitiviteit je in verbinding stelt met de magie van synchroniciteit in je leven (en vice versa)
Ton van der Kroon, Roelien de Lange, Marieke de Vrij, Diana Koornstra, Klara Adalena.


Blijf tijdig geďnformeerd over dit bewogen symposium waar sensitiviteit en synchroniciteit met elkaar worden verbonden:

 

Klik hier

3. Droomrealisatie

Wil je je droom in de wereld sturen en anderen de gelegenheid geven om te reageren op jouw droom?
Kijk eens rond op een nieuw project en ga naar
www.rainbowconnection.nl


4. Energetische communicatie voor HSP's

door Felix Brabander

Neem eens echt twee weken vakantie. En doe eens niet zoveel. Laat de dag gewoon ontstaan.
Zo creëer je ruimte voor iets nieuws. Als je echt tot rust komt, je hoofd los kan laten, dan kan je weer diep gaan voelen en genieten van "er hoeft nu even niets". En dan kan je ontroerd raken door simpele dingen. Dingen die je eerder over het hoofd zag.

De wereld van de HSP’s lijkt op een onzichtbare wereld. Je voelt dingen die anderen niet voelen, je ziet dingen die anderen niet zien. Toch zie ik veel HSP’s proberen om te communiceren zoals anderen dat doen, via de zichtbare wereld en via het gesproken woord waar geen ruimte meer in zit voor de stilte. Waarom? Waarom zou je via de zichtbare wereld communiceren als jouw domein bij uitstek de wereld van het onzichtbare is? En waarom zou je dat doen juist op momenten dat belangrijk is waar jij behoefte aan hebt?

Zevenennegentig procent van alle materie is ‘leeg". Tussen de atomen en electronen heerst een oorverdovende stilte. Maar als je goed kijkt en goed luistert, dan zie je en hoor je in die stilte een soort energetisch veld. En als je jezelf er helemaal op afstemt, dan kan je dat veld zelfs voelen.
Mensen die vooral via de zichtbare wereld communiceren hebben voor dat energetische veld helemaal geen tijd. Die houden zich met ‘belangrijkere’ dingen bezig. Maar die zogenaamde belangrijkere dingen, daar ben jij als HSP waarschijnlijk niet zo heel erg in geďnteresseerd.
Zolang je echter communiceert via de zichtbare wereld zul je vooral mensen ontmoeten die dingen belangrijk vinden, die jou minder interesseren.
Gelijkgestemden ontmoeten is voor iedereen belangrijk. Je kunt in een kring van gelijkgestemden veel beter uiting geven aan wie je bent en de uitwisseling is makkelijker. Vaak zelfs word je sneller geďnspireerd omdat je in kortere tijd met een ander op een bepaalde golflengte resoneert.

Een netwerk van gelijkgestemden is van onschatbare waarde voor je eigen ontwikkeling. Via dat netwerk kom je makkelijker aan bepaalde belangrijke informatie, ontmoet je mensen die voor jou om wat voor reden dan ook belangrijk zijn of die je zelfs kunnen helpen aan een geweldige baan die beter bij je past. We hebben er zelfs een werkwoord voor: netwerken.

Hoe kan je nu netwerken via de onzichtbare wereld? Door je niet te richten op de mensen, maar op de energie. Ik noem dat communiceren via het energetische veld. En wat levert jou dat op? Een simpel voorbeeld. Stel je bent op een bijeenkomst, een receptie of een feestje. Als je gewend bent om je te richten op mensen, dan kan je het risico lopen dat je in korte tijd veel energie verliest. Er komt teveel binnen en je raakt overprikkeld of misschien zelfs overweldigd door zoveel ‘informatie’.

Er zijn echter andere manieren. Je kan je ook richten op de energie in de zaal. Op welke plek voel je je het meest op je gemak. Ga eens met je rug naar iedereen toestaan en laat je inspireren door wat er aan de muren hangt. Het kan je dan gebeuren dat er ineens iemand naast je staat, die naar hetzelfde kijkt als jij en zegt: "mooi hč?" of "wat een emotie zit er in dat schilderij". Op zo’n moment, als jij het wil, staat de tijd even stil. Je kijkt de ander aan, je tast af, je zegt niets, je ‘voelt’ slechts wat er in je opkomt. Een woord, een zin of alleen een glimlach. En dan is er een kans op magie. Die ander heb je niet zien aankomen. Hij of zij leek bijna tevoorschijn gekomen uit een onzichtbare wereld. Als je die magische stilte kan bewaren, dan kan in het gesprek dat daaruit ontstaat duidelijk worden dat je deze persoon niet voor niets bent tegen gekomen. Soms noemen we dat synchroniciteit.

Als je sensitief bent, en dus gevoelig genoeg om te beseffen dat er een onzichtbare wereld is die sterker is dan de zichtbare wereld, dan kan er in jou een innerlijk weten wakker worden, waarmee je met minder energie meer kan bereiken. Dan kom je in een soort stroom. Wel is het belangrijk om in die stroom een innerlijk anker te hebben, zodat je kan bijsturen. Dat innerlijke anker heeft iedereen bij de geboorte meegekregen. Het is je innerlijke essentie.

Als HSP’s contact maken met hun innerlijke essentie, zijn zij bij uitstek ervoor uitgerust om synchroniciteit te ervaren en om te communiceren via een ‘energetisch veld’. Dat heeft grote voordelen.Via het energetische veld vind je namelijk veel makkelijker je eigen weg.
Mijn advies: creëer meer rust en ruimte in je dialoog. "Praat" niet teveel met je hoofd. Leer meer te ‘luisteren’ met je buik en ontdek dat je meer mensen tegenkomt met wie je een klik hebt, met wie je op een dieper niveau resoneert.
 

Wil je reageren op dit artikel? Klik hier

*****