Chronologie

22 mei 2000 Aanvraag van de domeinnaam synchroniciteit.nl door Felix J. Brabander, werkzaam als coach, trainer en organisatieadviseur, en zeer ge´nteresseerd in het gedachtengoed van C.G. Jung en andere levensbeschouwelijke stromingen. 

In 2001 ontstaat het idee van een netwerk met de naam Platform Synchroniciteit. Aanleiding hiervoor is het boek "Synchroniciteit" van J. Jaworski.

Voorjaar 2002 wordt na contact met de uitgever de website van het Platform Synchroniciteit opgenomen in de 2e druk van het boek van J. Jaworski.

In september 2002 groeit via de website de belangstelling voor het Platform als een netwerk voor ge´nteresseerden in synchroniciteit en innerlijk leiderschap. 

Vanaf oktober 2002 worden de eerste netwerkbijeenkomsten georganiseerd, een soort huiskamerbijeenkomsten van 6 tot 8 mensen.

Begin 2003 ontstaat er een kerngroep van zes mensen uit de allereerste netwerkbijeenkomst en een eerste gezamenlijke visie wordt ontwikkeld.

10 maart is er in Haarlem een grotere netwerkbijeenkomst van 14 deelnemers, een voorloper van de kringdialoog.

Op 6 april 2003 vindt in Utrecht het eerste Mini-symposium plaats waar deelnemers van enkele netwerkbijeenkomsten elkaar ontmoeten, samen met hun introducees. Er komen maar liefst 35 mensen.

Op 16 april 2003 wordt in Den Haag de Stichting Platform Synchroniciteit opgericht.

12 mei 2003 is er de eerste echte kringdialoog in Haarlem, een combinatie van een kring met subgroepen, een nieuw soort netwerkbijeenkomst waar veel aandacht wordt besteed aan de dialoog als een opstap naar het begrip collectieve intelligentie.

Juni 2003. De kerngroep formuleert een missie:

"Het inspireren tot het vinden van de "innerlijke" weg naar leiderschap."

Vanuit deze missie worden vanaf augustus 2003 verschillende activiteiten opgezet.

Belangrijkste high-lights zijn de symposia op respectievelijk 30 november 2003 en 2 mei 2004.

De stichting is niet meer actief.

************************************************************************************

 

Synchronicity web is de naam waaronder Felix Brabander via zijn website synchroniciteit.nl informatie verstrekt over synchroniciteit.

Momenteel heeft Synchronicity web een informerende functie met artikelen en binnenkort een E-book.